03/02/17 - Sociale woningen in Hong Kong (China)

Hong Kong - de stad in het zuidoosten van China die bekend staat voor haar welvaart en haar luxueuze hoogbouw - kent een chronisch tekort aan leefbare en betaalbare woningen. Door de extreem lange wachtlijsten voor een sociale woning (tot 15 jaar) huren meer dan 200.000 minderbedeelden noodgedwongen op de privémarkt. Verhuurders delen hun appartementen op in "units" of ze plaatsen "woonkooien"of "woonkasten" die ze illegaal verhuren.

Hoe overleeft de meest kwetsbare groep huurders in Hong Kong, in afwachting van een sociale woning? Wat zijn de oorzaken en de gevolgen van deze schrijnende woontoestanden? Els Matthysen, stafmedewerker communicatie van VVH en redacteur en fotograaf van Fundamenten, zocht het uit tijdens haar vakantie in Hong Kong.

Lees hier het volledige artikel. (PDF)

17/11/16 - GMV werkt samen met MyTrustO

De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting, Woonpunt Zennevallei, SVK Webra en Providentia (3 Sociale Huisvestingsmaatschappijen en 1 Verhuurkantoor) in Halle-Vilvoorde gaan de huur (duurzaam) en Ethisch Verantwoord Invorderen.

MyTrustO in een notendop: Indien men financiële problemen kent en naast de huurschuld ook nog andere schulden heeft, en men deze onmogelijk onmiddellijk kan betalen, dan kan men vrijwillig contact opnemen met MyTrustO. Vrijwilligheid en haalbaarheid van afbetalen zijn hier van groot belang. Men kan onder begeleiding van een (sociale) gerechtsdeurwaarder een haalbaar en objectief afbetaalplan laten opstellen ten overstaan van al zijn schuldeisers, waardoor aanzienlijke gerechtskosten kunnen vermeden worden. Men dient wel maandelijks een bedrag ter beschikking te stellen om onder de schuldeiseres te verdelen.

Voor meer info kan u terecht op de MyTrystO-website.

Lees verder: https://sint-pieters-leeuw.eu/2016/11/15/de-gewestelijke-maatschappij-voor-volkshuisvesting-gaat-huur-ethisch-verantwoord-invorderen-via-mytrusto/

04/10/16 - start bouw 24 nieuwe appartementen Ruisbroek

De Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting start met een nieuwbouwproject van 24 appartementen in de Kerkstraat in Ruisbroek.

Recent werden de 2 laatste woningen, Kerkstraat 32 en 34 afgebroken. Deze 2 laatste woningen werden niet eerder afgebroken omwille dat de bewaring van de stabiliteit van de woning 32 die GMV nog diende te verwerven. Op de locatie komen nu 18 sociale huurappartementen en 8 appartementen die onder Vlabinvest vallen.

Lees verder: https://sint-pieters-leeuw.eu/2016/10/04/gewestelijke-maatschappij-voor-volkshuisvesting-gaat-24-appartementen-bouwen-in-ruisbroek/

Nog geen artikels.