Ik aanvaard de woning niet

U krijgt van ons een brief als we een passende woning voor u hebben. Vindt u de woning goed of niet goed? Binnen de 15 kalenderdagen moet u antwoorden.

Vindt u de woning niet goed? Dan weigert u de woning. Misschien heeft u een goede reden waarom u de woning niet wil of waarom u nu niet kan verhuizen. Dat moet u per brief aan ons laten weten. Zonder (goede) reden kan u een sociale woning maar 1 keer weigeren.

Weigert u de woning? Dan zoeken we een andere woning voor u. 3 maanden na het eerste aanbod kunnen we een andere woning aanbieden. Maar dat kan ook vroeger. Wil u vroeger dan 3 maanden een nieuw aanbod? Laat ons dat weten in een brief. 

Weigert u ook het tweede aanbod? Dan schrappen we uw inschrijving. Wil u dan toch nog een sociale woning bij ons? Dan moet u opnieuw inschrijven. U komt dan opnieuw op de wachtlijst.

Grondige redenen voor weigering

U wil de woning wel, maar u kan nu echt niet verhuizen.  Een voorbeeld: u ligt in het ziekenhuis of zit in de gevangenis. Of u hebt net een private huurovereenkomst. Of u staat voor een gezinshereniging.

Is dat zo? Dan moet u ons een bewijs geven. Wij bekijken dan of het een grondige reden voor weigering is. Stuur ons het bewijs of kom naar het kantoor op de bezoekdagen.

Niet reageren is geschrapt worden

Reageert u 2 keer niet op ons aanbod voor een woning? Dan schrappen we u van de wachtlijst.