Hoe stel ik mij kandidaat?

Als u een sociale woning wil kopen, moet u ingeschreven zijn in het register in de gemeente waar u wil wonen. Dat is een lijst waar iedereen opstaat die graag een woning wil kopen.

Inschrijvingsregister

U kan altijd inschrijven in onze registers. Ook als er nog geen concrete bouwplannen zijn in de gemeente van uw voorkeur. U mag in zoveel registers inschrijven als u wilt, ook in die van andere huisvestingsmaatschappijen. Per register betaalt u 50 euro. Als u een later een woning koopt, krijgt u die 50 euro terug. 

Per register waarin jij u inschrijft, krijgt u een inschrijvingsbewijs met uw inschrijvingsnummer en inschrijvingsdatum. 

Minstens in de oneven jaren (2021, 2023, …) actualiseren we de registers. Dan kijken we na of uw inkomen nog aan de voorwaarden voldoet. Als u niet meer voldoet aan de inkomensvoorwaarde, dan schrappen we uw kandidatuur.

Uw gezinssituatie

U kan inschrijven als alleenstaande, samenwonende of gehuwde.
Bent u nog getrouwd, maar gaat u scheiden? Of bent u samenwonend maar gaat u uit elkaar? Dan kan u individueel inschrijven. Uw echtgenoot of partner mag de sociale woning dan niet mee kopen en de woning niet mee bewonen. 

U wil zich inschrijven? Of heeft u vragen? Maak dan een afspraak met onze medewerker op 02 371 03 30 (kies 5) of via ariane.staelens@volkshuisvesting.be.