Ik wil stoppen met huren

Wil u verhuizen? Dan moet u het huurcontract opzeggen. 

Hoe zeg ik het huurcontract op?

U kan het huurcontract alleen opzeggen met een aangetekende brief of door een opzegdocument in onze kantoren in te vullen. Ons bellen of mailen is dus niet voldoende. U ontvangt van ons een bevestiging dat u de opzeg gaf.

De opzegging geldt alleen voor de persoon die de opzeg doet. Wil het hele gezin de woning verlaten? Dan moet iedereen die ouder is dan 18 jaar en mee de woning huurt het opzegdocument ondertekenen.

Hoelang duurt de opzeg?

Als iedereen uit de woning vertrekt, dan duurt de opzeg 3 maanden. Die 3 maanden starten op de eerste dag van de maand na de maand waarin u de opzeg gaf.

Bijvoorbeeld: u stuurt ons een aangetekende brief met uw uw opzeg op 12 augustus. Wij ontvangen de brief op 14 augustus. De opzegtermijn start op 1 september en duurt tot en met 30 november.

Als de laatste overblijvende huurder (in het geval van een gezin) overlijdt of verhuist naar een rust- en verzorgingstehuis, dan duurt de opzeg maar 1 maand.

Laat de woning proper en in goede staat achter

Tijdens de opzeg laten wij kandidaat-huurders naar uw woning komen kijken. U moet ons hierbij helpen en de mensen binnenlaten. We maken hier samen afspraken over.

Voor u verhuist, moet u de woning schoonmaken en in een goede staat aan ons teruggeven. Dat controleren we tijdens de plaatsbeschrijving.

Is alles is orde? Dan krijgt u de waarborg terug. Is er schade aan de woning? Dan trekken we die kosten af van de waarborg.

Tijdens de plaatsbeschrijving nemen we ook samen de meterstanden van gas, water en elektriciteit op. Laat ze dus niet afsluiten.

U geeft de sleutels af aan de medewerker die de plaatsbeschrijving doet.